Generelt hvad 2020 har budt på
Inden længe skriver vi 1. januar 2021. Covid-19 har fyldt rigtig meget i 2020, og seneste nyt på den front, gør at klubben fortsat vil være lukket frem til 17. januar 2021. Udover de skiftende corona-restriktioner, som desværre har medført flere nedlukninger gennem året og medført alternative træningsmetoder og hold, har der alligevel været spændende og læringsrige aktiviteter i årets løb. 

Selvom klubben er lukket ned for tiden, træner vores kampboksere fortsat, i det fri og med god afstand i meget små grupper og alene, for at holde formen ved lige – stor ros til jer og jeres engagement!

I starten af 2020, fik vi klubbens nye hjemmeside op og køre. Det var en lang og spændende proces, hvor det helt store fokusområde har været, at leve op til de nye GDPR-regler samtidig med at siden skulle fremstå på en brugervenlig, informativ og funktionel måden. Den nye hjemmeside virker både på mobil, tablet og pc. Klubbens hjemmeside: www.bokseklubben-iksport.dk, med dertilhørende ny mail info@bokseklubben-iksport.dk

I årets forløb har mange af vores kampboksere deltaget i forskellige træningsarrangementer med bl.a. DABU Øst og Bokseinstituttet i Valby, hvor vores kampboksere har fået kvalificeret sparring og træning.

Pga. Covid-19 blev mange stævner aflyst, og vores kampboksere har gennem året sukker efter kampe, derfor er flere weekender og aftner blevet brugt til hård træning, både inde og ude i alt slags vejr, hyggespisning og vejledning af kost og vægt.

Vi formåede også i august, at holde åbent hus i samarbejde med SSP på en solrig dag, hvor humøret og træningen var i top. 

Bestyrelsen siger i starten af 2021 velkommen til Marie Carlsen, Steen Agger og Stasa Benovic som er valgt ind som nye bestyrelsesmedlemmer. Rikke stopper, men vil fortsætte som suppleant i stedet. Marko er fortsat formand, Tomislav bestyrelsesmedlem og Jeanette som kasserer.

Med stor sorg måtte vi tage afsted med Ralf Thomsen, æresmedlem i klubben siden 2002. Ralf gik bort d. 19.12.20, Tomislav og jeg deltog i bisættelsen d. 29.12.20, for at minde hans ære i klubben.

Stabile hold
Vi må sige at være privilegeret i klubben med, at vi år efter år har stabile hold og ikke mindst stabile trænere, hvilket jeg personlig tror, er en af årsagerne til vores succes.
Det kan ofte være en udfordring med frivilligt arbejde, at få kvalificerede trænere, vi har også i år søgt træner til motionsholdet, i den mellemliggende periode, har vi haft utrolige engagerede medlemmer, som har været med til at holde gang i holdene og træningen, den uvurderlige indsats, sætter vi som bestyrelse og forening utrolig meget pris på.

I starten af 2020 valgte vi at indstille Marie Carlsen og Lærke Møller til trænere for motionsholdet, begge har gjort et fantastisk arbejde indtil videre. Lærke har gennem mange år været medlem i klubben og har også trænet med kampholdet. Marie har en lang boksekarriere i baghånden og er selv kampbokser i klubben. Det har vist sig at være en succes at holde motionsholdet, som et rent dame-hold, hvilket vi bestræber os på, at fortsætte med i 2021.
Steen Agger, en garvet og rutineret træner, har valgt at komme tilbage til IK Sport og hjælpe Tomislav med træningen af vores motionister og kampboksere – Velkommen og tak for det.

Økonomi

Vores økonomi er sund, men det må aldrig blive en sovepude. Igen er det en fællesopgave, hvor alle må forstå, at det er vigtigt, at vores indtægter ikke falder (kontingenter), og at udgifterne ikke løber løbsk. Det lykkedes på et tilfredsstilende niveau i 2020, og det vil jeg gerne rose klubbens medlemmer for.

På generalforsamlingen i 2020 var der stor opbakning til at klubben vil forsøge at afholde eget stævne i 2021 – hvis Covid-19 tillader det! I starten af 2021 vil det helt store arbejde gå i gang med at finde sponsorer og flere frivillige hænder til sådanne et arrangement.

Tæt samarbejde med SSP omkring Tetriz og Cube
Vi arbejder hårdt og målrettet på at udvikle nye talenter til gavn for boksesporten samt skabe de bedste rammer for nye og faste medlemmer. Klubben har et tæt samarbejde med fritids- og ungdomsklubberne Tetriz i Nøjsomheden og Cube Vapnagaard, som er en del af SSP-arbejdet i Helsingør Kommune. Et samarbejde, som i høj grad medvirker til, at de unge bruger deres fritid positivt. Der laves aktiviteter, som skaber sociale netværk og kammeratskab og gør bokseklubben til et attraktivt sted at opholde sig. I 2020 har klubben lagt lokale og træner til flere af deres aktivitetscamps, hvilket har fået flere af de unge mennesker til at melde sig ind i klubben.

Præstationer i 2020
Imponerende har klubben 14 aktive kampboksere, 13 mand og 1 kvinde.

På trods af mange stævneaflysninger har bokserne kæmpet 15 x guld og 6 x sølv hjem.

Stævner:

Nykøbing Sjælland Cup: 2 x guld

Gilleleje Box Cup: 2 x guld og 1 x sølv

HSK Box Cup: 3 x sølv

Kristianstad Sverige: 3 x guld

Slagelse FightNight: 1 x guld

Helsinge Box Cup: 3 x guld og 1 x sølv
Sjællandsmesterskaberne Korsør: 4 x guld og 1 x sølv

Vi skulle have haft 2 boksere til Danmarks Mesterskaberne i Nørresundby d. 12-13. december, men stævnet er udskudt til starten af 2021.  
  
Tak for året som er gået
En særlig tak skal gives til trænerne som er med til at planlægge alternative træningsmetoder, møder velforberedte op, og ligge ekstra kræfter i flere hold under de hårde restriktioner.

Tak til vores kampboksere, som fortsat holder gejsten oppe, på trods af mange stævneaflysninger, tak for jeres repræsentation af klubben og jeres utrolige flotte placeringer.

Tak til arbejdet i bestyrelsen, fordi I altid står klar uanset hvilken opgave eller udfordring vi skal løse. Jeg sætter stor pris på vores samarbejde.
 
Sidst vil jeg vil gerne takke alle – hver og en – der er en del af Bokseklubben IK Sport. 

Jeg er pavestolt over vores velfungerende bokseklub, og det vil jeg gerne sige jer alle stor tak for. Sammen kæmper vi, sammen griner vi, sammen hygger vi, sammen sveder vi og sammen gør vi bare alting lidt bedre. 
Tak for jeres trofasthed og for jeres ubeskrivelige engagement og præsentationer.
Jeg stolt over at stå i baggrunden for IK Sport. En stabil og velfungerende forening, som vi alle kan være stolte af. Vi kan alle klappe os selv på skulderen, for den frivillige indsats vi hver især yder. En frivillighed, som er meget vigtig, i vores lille lokalsamfund.
 
Jeg håber, at I alle er kommet sikkert gennem 2020, og at I vil være med til at gøre IK Sport lige så god i 2021.

I ønskes alle et godt nytår.

 
Jeanette Caliskan, kasserer
31.12.2020